قله سیالان
قلهی سیالان یکی دیگر از قلل البرز مرکزی در استان قزوین است. ارتفاع این قله ۴۱۷۵ متر است. این قله جزو قله های بالای ۴۰۰۰ متر یکی دیگر از قله های ایران و همچنین یکی دیگر از قله های لیست طرح سیمرغ فدراسیون کوهنوردی ایران است. در ادامه این مطلب به معرفی کامل قلهی سیالان می پردازیم.
همچنین در مورد مسیرهای صعود، زمان صعود به قلهی سیالان و درجه سختی قله سیالان صحبت می کنیم. به علاوه نقشه GPS و ترک صعود به قلهی سیالان را نمایش می دهیم. سپس صعود یک روزه به قله سیالان را بررسی می کنیم.
یک گزارش کامل و گام به گام از صعود به قلهی سیالان را ارائه می دهیم. در آخر هم عکس هایی از قلهی سیالان در اختیارتان قرار می دهیم.
معرفی کامل قلهی سیالان
قلهی زیبای سیالان از جنوب به منطقهی الموت استان قزوین و از شمال به دشت دریاسر شهرستان تنکابن مشرف است.
صعود به قلهی سیالان جذابیت های بسیار فراوانی به دلیل وجود جنگل، دشت، یخچال و چشمه ها در مسیر این قله را دارد. از روی قلهی سیالان می توان قله های تخت سلیمان، علم کوه، شاه رشید، سماموس و بخشی از قلهی دماوند را مشاهده کرد.
مسیرهای صعود و بهترین مسیر صعود به قلهی سیالان
- مسیر جنوبی: از استان قزوین، منطقهی الموت و روستای هنیز
- مسیر شمالی: از شهرستان تنکابن روستای عسل محله و دشت دریاسر
- مسیر خط الراسی: از استان قزوین منطقه الموت و انرژی اتمی و از خط الراس قلهی خشچال
بهترین مسیر صعود به قله ی سیالان
بهترین و محبوب ترین مسیر صعود به قلهی سیالان از مسیر جنوبی و روستای هنیز است. روستای هنیز در ارتفاع ۲۲۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد.
مسافت صعود از روستای هنیز تا قلهی سیالان حدود ۱۴ کیلومتر است. برای رفتن به روستای هنیز ابتدا باید به استان قزوین سپس به جادهی الموت بروید. بعد به سمت روتای هنیز ادامه دهید. جاده تا خود روستا آسفالت می باشد.
نکتهی جالب در مورد صعود به قلهی سیالان این است که بسیاری از کوهنوردان از مسیر جنوبی و روستای هنیز صعود می کنند و برای فرود، مسیر شمالی و دشت دریاسر را به علت زیبایی و باشکوهی آن برای انتخاب می نمایند.
نقشه GPS و ترک صعود به قلهی سیالان از روستای هنیز
بهترین زمان صعود به قلهی سیالان
با توجه به اینکه قلهی سیالان در البرز مرکزی قرار دارد، زمستان های بسیار سرد و پر بارشی را دارا می باشد.
از این رو کوهنوردان بسیار کمی در فصل زمستان به این قله صعود می کنند. بنابراین بهترین زمان صعود به قلهی سیالان در فصل بهار و اواخر خرداد و فصل تابستان تا اوایل شهریور می باشد.
درجه سختی قلهی سیالان
با اینکه چند مسیر برای صعود به قلهی سیالان وجود دارد، ولی همهی این مسیرها طولانی می باشد. نزدیکترین مسیر صعود به قلهی سیالان مسیر جنوبی و روستای هنیز است ولی همین مسیر هم حدود ۱۱.۵ کیلومتر تا قله است و از ۸ الی ۱۰ ساعت زمان می برد. بنابراین درجهی سختی صعود به قلهی سیالان بسیار زیاد است و قلهی سیالان از قله های سخت محسوب می شود.
صعود یک روزه به قله سیالان
برای صعود یک روزه به قله سیالان باید آمادگی جسمانی بالایی داشته باشید چون مسافت تا قله حدود ۱۱.۵ کیلومتر است. البته نکته مثبت صعود یک روزه به قله سیالان وجود پاکوب مشخص تا قله است. اگر شما سرعت مناسبی داشته باشید می توانید یک روزه به قله سیالان صعود نمایید. برای آگاهی بیشتر از مسیر بهتر است ادامه این مطلب را مطالعه نمایید.
گام به گام صعود به قلهی سیالان از مسیر جنوبی
در این مطلب به گزارش گام به گام صعود ۲ روزه به قلهی سیالان از روستای هنیز و فرود از مسیر شمالی و دشت دریاسر تنکابن را در اختیارتان قرار می دهیم. ابتدا به شهر قزوین و جاده الموت و روستای هنیز بروید.
جاده تا خود روستا آسفالته است و در روستا اقامتگاه و خانهی کوهنوردان و همچنین جای پارک ماشین وجود دارد. در روستا می توانید برای حمل کوله ها و بار خود تا جانپناه قبادی در ارتفاع ۳۲۵۰ متری، قاطر کرایه نمایید.
پاکوب تا خود قله مشخص است. برای رسیدن به ابتدای پاکوب صعود باید به سمت رودخانه روستا بروید. تابلوهایی هم درروستا با عنوان (به طرف سیالان) برای راهنمایی از روستا وجود دارد.
راه از میان باغ های روستا می گذرد و به رودخانه می رسد. یک پل چوبی روی رودخانه قرار دارد که می توانید از روی آن عبور کنید. بعد از گذر از رودخانه پاکوب با شیب نسبتا زیادی به سمت بالا و یال درهی هنیز می رود.
روی یال درختان کاج و سرو بسیار زیبایی روییده شده و باعث زیبایی منطقه شده است. پس از مدتی پیمایش شیب حرکت هم کمتر می شود. یک چشمهی فصلی نیز در راه در ارتفاع حدود ۲۷۰۰ متری قرار دارد که اگر در فصل بهار صعود کرده باشید آن را می بینید.
پس از مدتی پیماش در ارتفاع حدود ۲۹۰۰ متری به چشمهی معروف گل پری می رسید. اگر قصد برداشتن آب دارید، کیفیت آب این چشمه از همه ی چشمه های مسیر بالاتر است.
۵۰۰ متر بعد از چشمهی گل پری یک چشمه ی دیگر نیز وجود دارد. پس از مدتی به یک یخچال نسبتا کوچک در کف دره می رسید و با عبور از روی یخچال به روی پاکوبی که به سمت گوسفند سرای عشایر هنیز می رود، می افتید.
پس از چندصد متر پیمایش به جانپناه فلزی رهنما قبادی می رسید. ارتفاع جانپناه حدود ۳۲۵۰ متر است و ظرفیت ۱۰ الی ۱۵ نفر را دارد. اطراف جانپاه جای فراوان برای برپا کردن چادر و همچنین چند چشمهی آب دائمی وجود دارد.
جانپناه نمای بسیار زیبایی به کوه های اطراف خود دارد و می توانید یک شب عالی و خواب خوب را تجربه کنید. البته بعضی از کوهنوردان برای شب مانی و چادر زدن حدود ۱.۵ کیلومتر از جانپناه عبور می کنند و در ارتفاع حدود ۳۶۰۰ متر و قبل از گردنه، چادر می زنند.
پس از جانپناه پاکوب با شیب تندی به سمت شمال و گردنه و قلهی سیالان می رود. ما بین جانپناه قبادی و گردنه سیالان نیز یک چشمه وجود دارد.
گردنه سیالان یا کندیگان بین قله سیالان در شرق و قله کندیگان در غرب قرار دارد. قله کندیگان بین مردم محلی به سیالان کوچک یا علم چال معروف است و نزدیک به ۴۰۰۰ متر ارتفاع دارد.
پاکوب از گردنه تا قله کاملا مشخص است و از گردنه تا قله حدود ۱ ساعت راه است. در مسیر صعود به قلهی سیالان چند یخچال نیز وجود دارد. پس از گذراندن چند فراز و نشیب در نهایت به قلهی زیبای سیالان می رسید.
مسیر شمالی فرود از قلهی سیالان به دشت دریاسر و روستای عسل محله
همانطور که گفته شد بسیاری از کوهنوردان برای فرود از قلهی سیالان مسیر شمالی را به علت زیبایی و جذابیت آن انتخاب می کنند. این را در نظر داشته باشید که این مسیر تا درهی هرتنگ و رودخانه هالوکله شیب تندی دارد و همچنین از روی یخچال ها عبور می کند.
ابتدا باید به گردنه سیالان برگردید. از گردنه سیالان به سمت گوسفندسرای ونی ادامه دهید. گوسفندسرای ونی در ارتفاع حدود ۳۲۸۰ متر قرار دارد. شیب این مسیر به سمت پایین دره بسیار زیاد و همچنین پر از سنگ ریزه می باشد. همچنین در بعضی جاها پاکوب مشخص نیست.
زمان هایی که حجم برف و یخچال ها در این مسیر زیاد است، کوهنوردان معمولا این مسیر را به سمت پایین دره سر می خورند. پس از رسیدن به دره و حرکت به سمت دامنهی شرقی، به چشمهی فصلی گورخانی در ارتفاع حدود ۲۷۴۰ متر می رسید.
در کنار چشمهی گورخانی محلی صاف برای برپا کردن چند چادر وجود دارد. پس از این چشمه از ۲ رودخانه کوچک که در شیب خیلی زیاد جاری هستند عبور می نمایید.
در این محل هایی که گفتیم تا قبل از اواخر تابستان یا پاییز، برفچال هایی نیز به وجود می آید. عبور از این برفچال ها به دلیل شیب زیادشان خطرناک است و گاهی نیاز دارید از طناب استفاده کنید.
در ادامه مسیر به یک فضای باز می رسید که این جا هم برای چادر زدن مناسب است. البته چشمهی آبی در این مکان وجود ندارد. سپس به گردنهی راه گردن با ارتفاع ۲۶۳۰ متر در بالای مسیر هزارچم می رسید. از گردنه راه گردن می توانید منظره کم نظیری از دشت دریاسر و جنگلهای اطراف را ببینید.
پس از گردنه راه گردن که با نام گردنه دو هزار یا گردنه هزارچم نیز شناخته می شود، ادامهی پاکوب با شیب تند در مسیری زیگزاگ به سمت دشت قبل از جنگل خانه بن پایین می رود. این مسیر همچنین با نام مسیر هزارچم یا مسیر هزار پیچ نیز شناخته می شود.
با ادامهی حرکت به سمت پایین در ارتفاع حدود ۲۲۰۰ متر به جنگل خانه بن در پایین مسیر هزارچم می رسید. در ابتدای جنگل خانه بن به یک ۲ راهی می رسید که باید به مسیر سمت چپ که به دشت دریاسر می رسد، بروید.
در میانهی راه جنگل خانه بن یک چشمهی بسیار زلال به نام ولگه بن یا چشمه پیرزن وجود دارد. با رسیدن به انتهای جنگل یک در نرده ای چوبی را مشاهده خواهید کرد. سپس به تنگه یا دره هرتنگ در ارتفاع حدود ۱۹۰۰ متری می رسید.
درهی هرتنگ بسیار سنگلاخی است و رودخانهی هالوکه در این دره امتداد دارد. یک جانپناه سنگی به نام جانپناه یادبود و یک چشمه در زیر دیوارهی سنگی دره وجود دارد. در انتهای دره هرتنگ یک جانپناه کوچک سنگی دیگر نیز قرار دارد. این جانپناه کوچک است و سقف آن هم از پلاستیک است.
با گذر از دره هرتنگ به فضای وسیع تری می رسید که منطقه ی شکار ممنوع دوهزار و سه هزار است. سپس به دشت دریاسر در ارتفاع حدود ۱۷۰۰ متر می رسید. این دشت محل مناسبی برای چادر زدن و شب مانی است.
از کنار کلبهی گاودارها عبور نمایید تا به شمال دشت دریاسر و پاکوب روستای عسل محله برسید. بعد از عبور از دشت وارد جنگل سنگ بن می شوید. در مسیر جنگل یک چشمهی آب دائمی به نام سنگ بن چشمه وجود دارد. این چشمه در ارتفاع حدود ۱۵۰۰ متر است.
در انتهای جنگل سنگ بن و در نزدیکی روستای عسل محله یک چشمه دیگر که دارای حوضچه است نمایان می شود. سپس به روستای عسل محله در ارتفاع ۱۳۰۰ متری می رسید.
کوهنوردی شما به پایان می رسد و امیدواریم از خواندن این گزارش لذت برده باشید.
عکس هایی از قلهی سیالان
جمع بندی
در این مقالهی معرفی قلهی سیالان از سری مقالات آموزش کوهنوردی وبسایت کوهنوردی سلام کوه به بررسی کامل قلهی سیالان پرداختیم. در این مطلب بهترین مسیر صعود و بهترین زمان صعود به قلهی سیالان را معرفی کردیم. صعود یک روزه به قله سیالان را بررسی کردیم و یک گزارش کامل و گام به گام از صعود از مسیر جنوبی قلهی سیالان را ارائه دادیم. درجهی سختی صعود به قلهی سیالان را مورد بررسی قرار دادیم. همچنین چندین عکس زیبا از قلهی سیالان را به نمایش گذاشتیم.
سوالات متداول
بهترین مسیر صعود به قلهی سیالان کدام مسیر است؟
بهترین مسیر صعود به قلهی سیالان مسیر جنوبی و از روستای هنیز در استان قزوین است.
ارتفاع قلهی سیالان چقدر است و این قله در کجا قرار دارد؟
قلهی سیالان ۴۱۷۵ متر است و این قله در البرز مرکزی و استان قزوین قرار دارد.
بهترین زمان صعود به قلهی سیالان چه زمانی است؟
بهترین زمان صعود به قلهی سیالان در اواخر بهار تا اواخر تابستان می باشد.
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه