قله شاه البرز
در این مقاله ی سایت کوهنوردی سلام کوه به معرفی قله شاه البرز که از قله های بالای ۴۰۰۰ متر ایران است خواهیم پرداخت. در ادامه در مورد ویژگی هایی همچون ارتفاع، مسافت و درجه سختی قلهی شاه البرز صحبت خواهیم کرد.
به علاوه یک گزارش کامل و گام به گام از صعود به قله شاه البرز به همراه نقشه GPS و ترک قله شاه البرز ارائه خواهیم داد. همچنین عکس های قله شاه البرز را به نمایش می گذاریم.
معرفی کامل قله شاه البرز
قله شاه البرز یکی از قله های البرز مرکزی است و در استان البرز قرار دارد. قلهی شاه البرز ۴۱۷۰ متر ارتفاع دارد و از شمال به درهی الموت قزوین و از جنوب به درهی طالقان مشرف است.
قلهی البرز بلندترین قلهی استان البرز و یکی دیگر از قله های ایران است که در لیست طرح سیمرغ فدراسیون کوهنوردی ایران قرار دارد.
قله شاه البرز قله هایی نیز در همسایگی خود دارد و این قله ها به شرح زیر است:
- قله سات ۴۰۰۰ متر در جهت جنوب شرقی
- قله زیور چال ۴۰۸۰ متر در جهت غرب و چسبیده به شاه البرز
- قله سیالان ۴۱۷۵ متر و قله خشچال ۳۹۳۰ متر در جهت شمال
- علم کوه ۴۸۵۰ متر در جهت شمال شرقی
لازم به ذکر است که هنوز جانپناهی در مسیرهای صعود به قله شاه البرز برای کوهنوردان ساخته نشده و کوهنوردان برای شبمانی ملزم به چادر زدن در مسیر هستند.
مسیرهای صعود به قله شاه البرز
همانطور که گفته شد قله شاه البرز از شمال با دره الموت قزوین و از جنوب با دره طالقان مشرف است.
بنابراین کوهنوردان برای صعود به این قله هم از جبههی شمالی و هم از جبههی جنوبی استفاده می نمایند.
مسیرهای صعود به قلهی شاه البرز به شرح زیر است:
- مسیر جنوبی: از طالقان و روستای حسنجون و مسیر گوسفندسرا
- مسیر جنوبی: از طالقان و روستای هرنج و سی چشمه
- مسیر شمالی: از درهی الموت معلم کلایه و روستای گرمارود
بهترین مسیر صعود به قله شاه البرز
با توجه به بررسی های میدانی و دقیق اساتید کوهنوردی، با توجه به در نظر گرفتن خطرات و سختی های مسیرهای صعود و دیگر شرایط کوهنوردی، مسیر جنوبی از طالقان و روستای حسنجون بهترین و محبوب ترین مسیر صعود به قلهی شاه البرز است.
بنابراین اکثر کوهنوردان ترجیح می دهند که روستای سرسبز و خوش آب هوای حسنجون در ارتفاع ۱۹۵۰ متری از سطح دریا را برای صعود به قلهی شاه البرز انتخاب نمایند.
درجه سختی صعود به قله شاه البرز
قلهی شاه البرز را می توان طولانی ترین قلهی بالای ۴۰۰۰ متر ایران از نظر مسافت صعود نامید. به این دلیل که مسافت صعود به قلهی شاه البرز از روستای حسنجون حدود ۱۷.۵ کیلومتر است.
پای کار قله که روستای حسنجون است حدود ۱۹۵۰ متر ارتفاع دارد و خود قلهی شاه البرز ۴۱۷۰ متر است. بنابراین کوهنوردان باید ارتفاع حدود ۲۲۲۰ متر را در مسافت ۱۷.۵ کیلونتر طی نمایند.
البته نکته اینجاست که شیب اکثر مسیر بسیار ملایم است و فقط در هنگام صعود از دره به گردنه که به خط الراس قله می رسد شیب زیاد است.
بنابراین می توان نتیجه گرفت که قلهی شاه البرز از نظر درجه ی سختی از قله های سخت ایران است.
بهترین زمان صعود به قله شاه البرز
قلهی شاه البرز به دلیل قرار گرفتن در البرز مرکزی دارای زمستان های بسیار سرد و پر برفی است. همچنین بادهای قدرتمند نیز باعث سخت تر شدن صعود به این قله در فصول سرد می شود.
با این حال کوهنوردان می توانند در همهی فصول به قلهی شاه البرز صعود نمایند. اما بهترین زمان صعود به قله ی شاه البرز فصل تابستان است.
جی پی اس (GPS) و ترک صعود به قله شاه البرز
گزارش گام به گام صعود به قله شاه البرز از روستای حسنجون
همانطور که گفته شد مسافت روستای حسنجون تا قلهی شاه البرز حدود ۱۷.۵ کیلومتر است. بنابراین بهتر است که این قله ۲ روزه صعود شود.
ابتدا خود را از طریق شهر طالقان به روستای سرسبز حسنجون در ارتفاع ۱۹۵۰ متری برسانید. در کنار قبرستان روستا محلی که ابتدای مسیر صعود به قله است، جای پارک و امکاناتی مانند سرویس بهداشتی و آلاچیق وجود دارد.
مسیر پاکوب از روستا تا قله کاملا واضح و مشخص است. همچنین تابلوهای راهنما و سنگچین هایی در راه تا خود قله برای راهنمایی وجود دارد.
وضعیت آنتن دهی تا قله ایده آل است و همچنین تا نزدیکی های قله چندین چشمه و نهر آب وجود دارد که خیال شما راحت باشد.
ابتدا باید در مسیر رودخانه و از بین درختان و باغ ها عبور نمایید تا به پل چوبی برسید. این مسیر از مبدا حرکت یعنی کنار قبرستان تا پل چوبی حدود ۵ کیلومتر و هموار است.
در امتداد رودخانه که حرکت می نمایید انبوهی از باغ و درختانی مانند گردو، سیب، گیلاس و دیگر گونه ها را خواهید دید که زیبایی مسیر کوهنوردی شما را دوچندان می کنند.
از روی پل چوبی عبور کنید و بعد از پل چوبی همراه با پاکوب به سمت راست حرکت کنید تا تابلوی راهنما را مشاهده نمایید. از اینجا به بعد شیب حرکت کمی بیشتر می شود.
اما آنقدری زیاد نمی شود که شما را اذیت نماید. باغ ها و درختان هم تمام می شود و شما وارد دره می شود و حرکت خود را با فراز و نشیب هایی ملایم ادامه می دهید.
در بین راه تابلوهای راهنما برای نشان دادن مسیر وجود دارد. همچنین چشمه هایی با فاصله های مختلف از هم در مسیر وجود دارد تا شما بتوانید از آب آن ها استفاده نمایید.
۳ گوسفندسرا تا قبل از خط الراس قله وجود دارد که کوهنوردان اغلب در گوسفندسرای سوم که در محلی به نام میانو یا (میان آب) است توقف می نمایند.
گوسفندسرای میانو در ارتفاع حدود ۲۹۰۰ متری قرار دارد. چشمهی میانو هم در این محل جاری است. کوهنوردان می توانند شب را در گوسفندسرا چادر بزنند و استراحت نمایند.
از محل گوسفندسرا تا قله حدود ۵ کیلومتر مسافت است. پاکوب از بالای گوسفندسرا تا قله مشخص است. شما باید رو به بالا و به سمت خط الراس حرکت نمایید.
شیب حرکت از گوسفندسرا تا قله زیاد است و لی نیاز به دست به سنگ شدن یا حرکت در مسیر خطرناک وجود ندارد. پس رسیدن به خط الراس حرکت خود را به سمت قله ادامه دهید تا به قلهی شاه البرز برسید.
عکس های قله شاه البرز
جمع بندی
در این مقاله از سری مقالات سایت کوهنوردی سلام کوه سعی کردیم به معرفی دقیق و کامل قله شاه البرز بپردازیم. یک گزارش گام به گام از صعود به قله شاه البرز را ارائه دادیم. نقشه و ترک قله شاه البرز را به همراه عکس های قله شاه البرز به نمایش گذاشتیم. درجهی سختی، ارتفاع و بهترین مسیر صعود به قله شاه البرز را بررسی نمودیم. امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید.
سوالات متداول
قله شاه البرز کجاست و ارتفاع قله شاه البرز چقدر است؟
قلهی شاه البرز در البرز مرکزی و بلندترین قله در استان البرز است. همچنین این قله از شمال به درهی الموت و از جنوب به درهي طالقان مشرف است. ارتفاع قلهی شاه البرز ۴۱۷۰ متر می باشد.
مسافت و درجهی سختی قلهی شاه البرز چقدر است؟
مسافت صعود به قلهی شاه البرز حدود ۱۷.۵ کیلومتر از روستای حسنجون است. همچنین به دلیل طولانی بودن مسافت صعود به این قله، درجهی سختی صعود به قله شاه البرز بالا است و این قله از قله های سخت قله های بالای ۴۰۰۰ متر ایران است.
مسیرهای صعود به قله شاه البرز را معرفی نمایید؟
برای صعود به قلهی شاه البرز ۳ مسیر وجود دارد که به عبارت زیر است:
- مسیر شمالی: از درهی الموت معلم کلایه و روستای گرمارود
- مسیر جنوبی: از طالقان و روستای حسنجون و مسیر گوسفندسرا
- مسیر جنوبی: از طالقان و روستای هرنج و سی چشمه
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه