برای مشاهده یافته ها از کلید Enter و برای خروج از کلید Esc استفاده کنید.

قله شاهوار

در این مقاله مشخص خواهیم کرد که قله‌ی شاهوار کجاست و چقدر ارتفاع دارد. به بررسی مسیرهای صعود و درجه سختی صعود به قله‌ی شاهوار خواهیم پرداخت. همچنین یک گزارش از صعود و ترک صعود به قله شاهوار را ارائه می دهیم. در آخر نیز عکس های قله‌ی شاهوار را به نمایش می گذاریم.

معرفی قله شاهوار

قله‌ی شاهوار با ارتفاع ۳۹۴۵ متر بلندترین قله در استان سمنان است. این قله در مرز شهرستان های شاهرود و گلستان قرار دارد. قله‌ی شاهوار از قله های بالای ۳۰۰۰ متر ایران است و جزو لیست سیمرغ فدراسیون کوهنوردی ایران می باشد.

 

shahvar

 

دلیل نام گذاری این قله، معنای لغوی آن است و به علت بلندترین بودن در استان سمنان آن را به مانند یک شاه تشبیه کرده اند. در مسیر صعود به قله‌ی شاهوار جانپناهی ساخته نشده است.

shahvar

 

وضعیت آنتن دهی موبایل در مسیرهای صعود به قله‌ی شاهوار در اکثر مکان خوب می باشد.

مسیرهای صعود به قله شاهوار

برای صعود به قله‌ی شاهوار ۴ مسیر وجود دارد که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

مسیرهای صعود به قله شاهوار

 

  • مسیر غربی:‌ از شهرستان شاهرود روستای تاش علیا و کنار معدن بوکسیت. در این مسیر ۲ راه برای صعود به قله‌ی شاهوار وجود دارد که یکی دره‌ی خرسی و دیگری چشمه‌ی پیرمیشی است.
  • مسیر جنوبی: از شهرستان شاهرود و روستای نکارمن
  • مسیر شمالی:‌ از شهرستان شاهرود و روستای سیاه مرزکوه

بهترین مسیر صعود به قله شاهوار

با توجه به ۴ مسیر صعود به قله‌ی شاهوار که معرفی کردیم، فقط یکی از آن ها بین کوهنوردان محبوب تر است. معمولا کوهنوردان ترجیح می دهند که از مسیر غربی و دره‌ی خرسی به این قله صعود نمایند.

تصویر بهترین مسیر صعود به قله شاهوار

 

در مسیر غربی و دره‌ی خرسی یک چشمه وجود دارد و همچنین مسیر حرکت به صورت کامل از روی یال و خط الراس است و نیازی به دست به سنگ شدن و کار فنی ندارد.

درجه سختی صعود به قله شاهوار

مسافت صعود به قله‌ی شاهوار از مسیر غربی و کنار معدن بوکسیت کمتر از ۱۰ کیلومتر است. مسیر صعود به این قله نیز کاملا پاکوب می باشد و کوهنوردان به صورت خط الراسی به قله صعود می نمایند.

درجه سختی صعود به قله شاهوار

 

در مسیر صعود نیز نیاز به دست به سنگ شدن و کار فنی نمی باشد. همچنین در مسیر پاکوب پرتگاه و خطری وجود ندارد. با توجه به ویژگی های مسیر صعود به این قله، می توان گفت که از نظر درجه سختی، قله‌ی شاهوار جزو قله های متوسط می باشد.

بهترین زمان صعود به قله شاهوار

قله‌ی شاهوار از قله هایی است که در همه‌ی فصول قابل صعود می باشد. اما به دلیل بارش های فراوان و وزش دائمی بادهای شدید معمولا در فصول سرد کوهنوردان کمتری به این قله صعود می نمایند.

بهترین زمان صعود به قله شاهوار

 

بهترین زمان صعود به قله‌ی شاهوار از نظر کوهنوردان در ماه های تیر و مرداد است. در این موقع از سال دمای هوا بسیار معتدل است و طبیعت قله‌ی شاهوار بسیار زیبا و دیدنی می باشد.

ترک صعود به قله شاهوار

Powered by Wikiloc

گزارش صعود به قله شاهوار

همانطور که گفته شد بهترین مسیر صعود به قله‌ی شاهوار مسیر غربی آن و از روستای تاش علیا و کنار معدن بوکسیت است. ابتدا از شهر شاهرود خود را به روستای تاش علیا برسانید.

گزارش صعود به قله شاهوار

 

در روستای تاش علیا خانه‌ی کوهنوردان و حسینیه روستا برای استراحت مناسب است. از روستای تاش علیا از طریق یک جاده خاکی هموار به سمت معدن بوکسیت بروید.

صعود به شاهوار

 

فاصله بین روستا تا معدن حدود ۷ یا ۸ کیلومتر است. در کنار ساختمان اداری معدن جای کافی برای پارک خودرو وجود دارد. ارتفاع معدن که پای کار مسیر کوهنوردی قله‌ی شاهوار است، حدود ۲۷۷۰ متر می باشد.

قله شاهوار

 

از این مکان ۲ مسیر صعود به قله‌ی شاهوار وجود دارد. یکی دره خرسی است که مسیر محبوب و رایج کوهنوردان است و باید رو به بالا و طرف یال حرکت کرد.

شاهوار

 

مسیر بعدی مسیر دره پیر میشی است که در امتداد دره و رودخانه پیر میشی می باشد. در برخی جاهای این مسیر نیاز به دست به سنگ است.

shahvar

 

از کنار معدن بوکسیت به سمت یال و رو به بالا حرکت نمایید. در ابتدای یال یک تخته سنگ بزرگ نشان راه است. در تمام مسیر تا قله هم سنگچین هایی برای راهنمایی وجود دارد.

شاهوار

 

لازم به ذکر است که وقتی بر روی یال قدم بگذارید قله‌ی شاهوار نمایان است و مسیر حرکت پیچ و خم خاصی ندارد. کمی جلوتر از تخته سنگ بزرگ یک چشمه جاری است.

شاهوار

 

 

چند درخت و پرچم هم در کنار چشمه وجود دارد. یک سرویس بهداشتی و چند ظرف برای استفاده‌ی کوهنوردان تهییه شده است.

قله شاهوار

 

مسیر صعود بر روی خط الراس ادامه دارد و گاهی پر شیب و گاهی کم شیب می شود. معمولا کوهنوردان با قدم های معمولی در مدت ۴ الی ۵ ساعت به قله‌ی شاهوار با ارتفاع ۳۹۴۵ متر می رسند.

عکس های قله شاهوار

shahvar
سنگچین در مسیر قله شاهوار
shahvar
حرکت بزهای وحشی در قله شاهوار
shahvar
گیاه زرشک در قله شاهوار
shahvar
رود جاری در مسیر قله شاهوار
رود جاری در مسیر قله شاهوار
نمای زمستانی قله شاهوار
shahvar
مسیر پاکوب قله شاهوار
shahvar
شیب حرکت قله شاهوار بر روی یال
shahvar
غروب آفتاب در قله شاهوار
shahvar
حرکت انفرادی کوهنورد بر روی یال قله‌ی شاهوار
shahvar
نمای اطراف از روی یال قله ی شاهوار
shahvar
نمای زیبا از مسیر قله شاهوار
shahvar
آسمان زیبای قله‌ی شاهوار
shahvar
قله شاهوار
shahvar
قله ی زیبای شاهوار

 

جمع بندی

در این مقاله از سری مقالات آموزش کوهنوردی سایت سلام کوه به معرفی کامل قله‌ی شاهوار پرداختیم. مسیرهای صعود و درجه سختی قله شاهوار را بررسی نمودیم. یک گزارش صعود و ترک صعود به قله شاهوار را ارائه دادیم. در آخر عکس های قله شاهوار را به نمایش گذاشتیم.

سوالات متداول

قله شاهوار کجاست و چقدر ارتفاع دارد؟

قله‌ی شاهوار بلندترین قله‌ی استان سمنان و در مرز بین شهر شاهرود و گلستان قرار دارد. ارتفاع قله‌ی شاهوار ۳۹۴۵ متر است.

بهترین مسیر صعود به قله شاهوار کدام مسیر است؟‌

بهترین مسیر صعود به قله‌ی شاهوار از شهرستان شاهرود، روستای تاش علیا، معدن بوکسیت و مسیر دره‌ی خرسی می باشد.

درجه سختی صعود به قله شاهوار چگونه است؟‌

با توجه به نداشتن دست به سنگ و مسیرهای خطرناک در مسیر قله شاهوار و مسافت حدود ۱۰ کیلومتری آن، درجه سختی قله شاهوار متوسط می باشد.