قله کلونچین
قلهی کلونچین با ارتفاع ۴۲۲۱ متر بلندترین قلهی استان چهارمحال بختیاری و رشته کوه های زردکوه بختیاری می باشد. این مقاله یک راهنمایی و گزارش کامل از صعود به قلهی کلونچین را در اختیار شما قرار می دهد.
همچنین درجهی سختی و مسیرهای صعود و بهترین مسیر و زمان صعود به قلهی کلونچنین را معرفی می کند. به علاوه نقشه و ترک صعود به قلهی کلونچین را مشخص می نماید. در آخر هم عکس های قلهی کلونچین را به نمایش می گذارد.
معرفی کامل قلهی کلونچین (زردکوه بختیاری)
قلهی کلونچین با ارتفاع ۴۲۲۱ متر بلندترین قله در استان چهارمحال بختیاری و رشته کوه های زردکوه بختیاری است. این قله در لیست قله های طرح سیمرغ فدراسیون کوهنوردی ایران قرار گرفته است.
رشته کوه های زردکوه بخشی از رشته کوه های زاگرس را تشکیل داده است. رشته کوه های زردکوه حدود ۱۰۰ کیلومتر طول و ۱۵ کیلومتر عرض دارند. بیشترین منابع آبی کشور از این کوه ها سرچشمه می گیرند.
رودخانه کوهرنگ در شمال زردکوه و رودخانه بازفت در جنوب این رشته کوه جریان دارند. به غیر از قلهی کلونچین، رشته کوه های زردکوه بختیاری قله های ۴۰۰۰ متری دیگری نیز دارد که شاخص ترین آن ها به شرح زیر است.
- چگاله: ۴۱۳۶ متر
- هفت تنان: ۴۱۰۹ متر
- درويش كزلي: ۴۰۷۸ متر
- شاه شهيدان: ۴۰۷۶ متر
- نازي: ۴۰۷۵ متر
- چال تاو: ۴۰۷۵
- تيا: ۴۰۵۳ متر
- شرنگ: ۴۰۱۱ متر
- دورنگ: ۴۰۰۹ متر
- دوزرده :۴۰۰۰متر\
قلهی کلونچین به دلیل زیبایی طبیعی و خاص خود از محبوب ترین قله ها برای کوهنوردان است. صعود به این قله معمولا ۱ روزه سنگین می باشد. اما بسیاری از کوهنوردان نیز ۲ روزه به این قله صعود می نمایند.
بهترین مسیر صعود به قلهی کلونچین
برای صعود به قلهی کلونچین ۳ مسیر وجود دارد. بهترین و محبوب ترین مسیر درهی کول خدنگ می باشد. لازم به ذکر است که در این مسیر پناهگاه وجود ندارد. این ۳ مسیر به عبارت زیر است.
- یال شمالی: سد اول کوهرنگ و جانپناه چال میشان
- یال شرقی: مسیر جانپناه خرسان، این مسیر برای صعودهای زمستانی مناسب است.
- درهی شرقی: از درهی کول خدنگ واقع در تونل دوم سد کوهرنگ، این مسیر کوتاه ترین مسیر صعود به قله کلونچین است.
برای رسیدن به مسیر درهی شرقی و کول خدنگ، ابتدا باید به سمت شهرستان چلگرد (کوهرنگ) بروید.
چند کیلومتر قبل از رسیدن به چلگرد، تابلوی تاسیسات و تونل شماره ۲ کوهرنگ را می بینید. وارد این جاده که شوید پس از مسافتی حدود ۱۵ کیلومتر به یک پل می رسید. با عبور از پل به ابتدای محل صعود به قلهی کوهرنگ و دره کول خدنگ وارد شده اید.
بهترین زمان صعود به قلهی کلونچین
صعود به قلهی کلونچین در تمام فصول امکان پذیر است. البته با توجه به ارتفاع و آب و هوای این قله صعود در فصول سرد کار بسیار دشوار و فنی می باشد. از این رو، بهترین زمان صعود به قلهی کلونچین اواخر فصل بهار تا اواخر تابستان است.
در این زمان از سال آب و هوا بسیار مناسب صعود است اما بهتر است قبل از هر صعودی آب و هوای قلهی کلونچین را از طریق سایت هواکوه بررسی نمایید.
گزارش کامل صعود به قلهی کلونچین
ارتفاع پای کار قلهی کلونچین از درهی کول خدنگ حدود ۲۴۰۰ متر است. همچنین مسافت تا قله بین ۱۰ الی ۱۱ کیلومتر است. آنتن موبایل به همراه اینترنت هم تقریبا در تمام مسیر در دسترس می باشد. حدود ۷ الی ۸ ساعت پیاده روی تا قله زمان می برد.
دسترسی به آب چشمه فقط در طول دره وجود دارد. بهتر است که کوهنوردان آب کافی به همراه داشته باشند. حرکت از دهانهی درهی کول خدنگ با شیب تقریبا زیاد و وجود گون های بلند (حدود ۱ متر و کمتر) آغاز می شود.
لازم به ذکر است که به علت وجود یخچال های دائمی در مسیر صعود به قلهی کلونچین، کوهنوردان حتما یخ شکن به همراه داشته باشند. بارها دیده شده که کوهنوردان به علت نداشتن یخ شکن (در تابستان) قادر به حرکت از روی یخچال ها نبوده و بازگشته اند.
به دلیل وجود سنگ های فراوان در دره، حرکت در امتداد دره کمی دشوار است. در بعضی از جاها نیز نیاز به دست به سنگ شدن دارد. شیب زیاد نیز یکی از دلایل سختی و کندی حرکت در دره می باشد. البته این شیب رفته رفته کم می شود.
پس از حدود ۳ الی ۴ ساعت پیمایش، دره به پایان می رسد و یخچال های کول خدنگ شروع می شوند. مسیر از روی یخچال ها نیز باشیب و سختی های فراوان است. در بعضی جاها یخی و بعضی جاها برفی فشرده است.
شکاف هایی با عمق چند متر بین تخته سنگ های بزرگ و یخچال ها به وجود آمده است. باید با احتیاط فراوان از کنار این شکاف ها حرکت نمایید. با گذر از روی یخچال ها به محل وسیع و کاسه مانندی می رسید.
قلهی کلونچین رو به روی شما به صورت هرمی شکل دیده می شود. چند بلندی تپه مانند قبل از قله وجود دارد که بعد از عبور از آن ها از سمت راست به روی خط الراس می روید. با طی کردن مسافت کوتاه از روی خط الراس به قله می رسید.
عکس های قلهی کلونچین و زردکوه بختیاری
جمع بندی
در این مقالهی قلهی کلونچین با ارتفاع ۴۲۲۱ متر بلندترین قلهی استان چهارمحال بختیاری و رشته کوه های زردکوه، از سری مقالات سایت کوهنوردی ایران پیک، به معرفی کامل این قله پرداختیم. گزارشی کامل از صعود به این قله را نوشتیم. عکس هایی از قلهی کلونچین و زردکوه بختیاری را به نمایش گذاشتیم. بهترین مسیر و زمان صعود و همچنین درجه سختی صعود به قلهی کلونچین را بررسی کردیم.
برای دیدن و شناخت سایر قله های بالای ۴۰۰۰ متر کشور عزیزمان ایران می توانید صفحهی قله های بالای ۴۰۰۰ متر سایت کوهنوردی سلام کوه را مطالعه نمایید.
سوالات متداول
قلهی کلونچین در کجا واقع شده و چقدر ارتفاع دارد؟
قلهی زیبای کلونچین که بلندترین قله در استان چهارمحال بختیاری است، در رشته کوه های زردکوه بختیاری قرار دارد و ارتفاع آن ۴۲۲۱ متر است.
درجه سختی قلهی کلونچین چگونه است؟
قلهی کلونچین به علت ویژگی منحصر به فرد و چالش های فراوانی که در مسیر صعود خود دارد، درجهی سختی بالایی دارد و صعود آن ۱ روزه سنگین و یا ۲ روزه می باشد.
بهترین مسیر صعود به قلهی کلونچین در تابستان و زمستان کدام مسیرها هستند؟
می توان گفت که بهترین مسیر صعود به این قله در تابستان از درهی شرقی و درهی کول خدنگ و بهترین مسیر صعود در زمستان از یال شرقی و جانپناه خرسان است.
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه