قله خلنو
قلهی خلنو با ارتفاع ۴۳۷۵ متر بلندترین قلهی استان تهران و از قله های طرح سیمرغ فدراسیون کوهنوردی ایران است. در این مطلب به معرفی کامل قلهی خلنو می پردازیم.
بیان می کنیم که قلهی خلنو کجاست و همچنین در مورد صعود ۱ روزه و ۲ روزه به قلهی خلنو بحث می کنیم. بهترین مسیر صعود به قلهی خلنو و همچنین مسیر کاسه و تیغه های ژاندارک را بررسی می کنیم.
نقشه GPS و ترک صعود به قلهی خلنو را در اختیارتان قرار می دهیم. به علاوه یک گزارش کامل از صعود به قلهی خلنو را ارائه داده و عکس هایی از این قله را به نمایش می گذاریم.
معرفی کامل قلهی خلنو
قلهی خلنو یکی از قله های رشته کوههای البرز مرکزی با ارتفاع ۴۳۷۵ متر، جزو قله های بالای ۴۰۰۰ متر ایران می باشد. قلهی خلنو بعد از دماوند و آزادکوه، بلندترین قله در رشته کوههای البرز است.
یک دریاچه زیبا نیز در پای قلهی خلنو وجود دارد که دریاچه خلنو نام دارد. این قله یکی از قله های سخت و فنی برای صعود است. علاوه بر مسافت زیاد صعود که حدود ۱۱ کیلومتر از روستای لالان است، درجه سختی صعود و دست به سنگ نیز دارد.
صعود به قلهی خلنو یک روزه سنگین یا دو روزه انجام می شود. در مسیر صعود به قلهی خلنو چشمه و آبشار وجود دارد.
بهترین مسیر صعود به قلهی خلنو
چند مسیر مختلف برای صعود به قلهی ۴۳۷۵ متری خلنو وجود دارد که همه آن ها را معرفی خواهیم کرد. اما بهترین و رایج ترین مسیر صعود به قلهی خلنو از روستای لالان در فشم و می باشد.
دیگر مسیرهای صعود به قلهی خلنو به شرح زیر است.
- مسیر دره وارنگه رود: جاده چالوس به سمت گچسر، جاده دیزین و روستای وارنگه رود
- مسیر شمشک: فشم، روستای شمشک
- مسیر جانستون: فشم، روستای آبنیک
نقشه GPS و ترک صعود به قلهی خلنو از مسیر جنوبی، روستای لالان
بهترین زمان صعود به قلهی خلنو
به علت سردسیر بودن و بارش های فراوان در خلنو، بهتر است که در زمان های گرم سال به این قله صعود کرد. البته در پاییز و زمستان هم امکان صعود به این قله از مسیر شمشک وجود دارد ولی کاری بسیار خطرناک است.
بهترین و ایمن ترین زمان صعود به قلهی خلنو از اواخر خرداد تا اوایل مهر می باشد. در این موقع از سال هم مسیر پاکوب ایمن است، هم اینکه هوا برای کمپ زدن و شب مانی مناسب می باشد.
گزارش کامل و دقیق صعود به قلهی خلنو
ابتدا خود را به روستای لالان برسانید. در این روستا جای پارک برای خودرو شخصی وجود دارد. ارتفاع روستای لالان ۲۴۰۰ متر از سطح دریا می باشد.
مسیر از کنار رودخانه و باغ های سرسبز و باصفا آغاز می شود. هرچه که به جلوتر بروید شیب نیز کم کم بیشتر می شود.
پس از نیم ساعت پیمایش به دره ای با دیواره های بسیار بلند می رسید که باید از عرض رودخانه عبور نمایید.
قبلا کوهنوردان مجبور بودند کفش های خود را در آورده و به دل آب بزنند، اما الان محلی های عزیز یک پل چوبی برای عبور تهیه نموده اند.
پس از رودخانه شیب حرکت بیشتر می شود. پاکوب در تمام مسیر در امتداد رودخانه و کاملا مشخص است. موبایل تا آبشار آنتن دارد و بعد از آبشار به کل قطع می شود. پس از حدود ۲ ساعت پیمایش به چشمه های تلخاب در ارتفاع حدود ۳۰۹۰ متر می رسید.
یک چشمه با آب تلخ و غیر قابل خوردن، یک چشمه آب گازدار و یک چشمه آب شیرین وجود دارد. بعضی از کوهنوردان تلخاب را برای شب مانی انتخاب می نمایند.
از کنار چشمه ها پاکوب رو بالا است و به سمت آبشار لالان می رود. در مسیر تلخاب تا آبشار نیز یک یا دو چشمه وجود دارد. البته چشمهی کنار آبشار کیفیت بالاتری دارد.
قبل از آبشار باید از روی رودخانهی کوچکی عبور کنید. بعد از رودخانه نیز شیب به سمت بالا و کمی چالشی است.
آبشار در ارتفاع ۳۳۰۰ متری قرار دارد. در بالای آبشار گوسفندسرا می باشد. یک چشمه نیز در نزدیکی آبشار است.
کوهنوردانی که قلهی خلنو را ۲ روزه صعود می کنند در کنار این آبشار چادر می زنند. بهتر است که چادر خود را خیلی دورتر از گوسفنسرا برپا نمایید. هرچه دورتر از گوسفندسرا و چادرهای دیگر باشید، شب آرامتری را خواهید داشت.
قاطرهای کرایه ای نیز وجود دارد که هنگام برگشت بار شما را از آبشار تا روستا حمل می کنند. مسیر از آبشار به قلهی خلنو وارد مرحلهی سخت خود می شود.
شیب حرکت تند شده و پیمایش بسیار سخت می گردد. پس از ۲ ساعت پیمایش در شیب تند به گردنهی ورزاب در ارتفاع ۳۹۷۰ متر می رسید.
از گردنه ورزاب ۲ مسیر برای رسیدن به قلهی خلنو وجود دارد. یکی مسیر کاسه است که به سمت پایین دره می رود و از درون دره با شیب زیاد به بالا و به پاکوب زیر قلهی خلنو می رسد.
دیگری نیز که به مسیر تیغه های ژاندارک یا (ژاندارم) معروف است، حرکت از روی این تیغه کمی سخت و هیجان انگیزتر است و از روی یال و خط الراس به سمت قلهی خلنو می رود.
در مسیر تیغه های ژاندارک، که به صورت خط الراسی به جلو حرکت می نمایید، در بعضی جاها کوهنوردان به صورت نشسته حرکت می کنند. در این مسیر ابتدا به قلهی برج با ارتفاع ۴۳۲۵ متر که قبل از قلهی خلنو است می رسید.
پس از قلهی برج و حدود ۱۰ دقیقه پیمایش به قلهی خلنوی کوچک و در نهایت قلهی خلنو با ارتفاع ۴۳۷۵ متر را صعود خواهید کرد.
از روی قلهی خلنو می توانید دریاچهی زیبای خلنو را مشاهده بفرمایید.
عکس هایی از قلهی خلنو
جمع بندی
در این مقاله به معرفی یکی دیگر از قله های ایران، یعنی قلهی خلنو که بلندترین قلهی استان تهران با ارتفاع ۴۳۷۵متر و از سری مقالات آموزش کوهنوردی سایت کوهنوردی سلام کوه است پرداختیم. قلهی خلنو را به صورت کامل و از نظر درجهی سختی و ارتفاع معرفی کردیم. مسیرهای صعود به قلهی خلنو و بهترین زمان صعود به قلهی خلنو را بررسی نمودیم. به علاوه نقشه GPS و ترک صعود به قلهی خلنو را در اختیارتیان قرار دادیم. همچنین یک گزارش کامل و گام به گام صعود به قلهی خلنو را ارائه دادیم. در آخر هم عکس هایی زیبا از قلهی خلنو را به نمایش گذاشتیم.
سوالات متداول
قلهی خلنو کجاست و ارتفاع و درجهی سختی صعود به آن چقدر است؟
قلهی خلنو بلندترین قلهی استان تهران است. این قله در البرز مرکزی قرار دارد و ۴۳۷۵ متر ارتفاع آن است. از نظر درجهی سختی، قلهی خلنو از قله های فنی و سخت می باشد.
بهترین مسیر و زمان صعود به قلهی خلنو کدام است؟
بهترین مسیر صعود به قلهی خلنو از روستای لالان و بهترین زمان صعود به این قله از اواخر خرداد تا اوایل مهر است.
قلهی خلنو از روستای لالان و گردنهی ورزاب چند مسیر صعود دارد؟
قلهی خلنو از روستای لالان و گردنهی ورزاب ۲ مسیر صعود دارد که یکی مسیر تیغه های ژاندارک است که از روی خط الراس به این قله می رود و دیگری مسیر کاسه است که از گردنه ورزا به پایین دره می رود و از زیر قله به سمت قله می رود.
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه