برای مشاهده یافته ها از کلید Enter و برای خروج از کلید Esc استفاده کنید.

قله قاش مستان (بیژن۳)

قله‌ی قاش مستان یا بیژن ۳ با ارتفاع ۴۴۵۰ متر بلندترین قله‌ی استان کهگیلویه و بویراحمد و رشته کوه های زاگرس و دنا می باشد. در این مقاله به معرفی کامل قله‌ی قاش مستان می پردازیم و بررسی می کنیم که این قله کجای رشته کوه های زاگرس و دنا قرار دارد.

ghash-mastan

همچنین یک گزارش کامل و دقیق از صعود به قله‌ی قاش مستان (بیژن۳) با شرح بهترین مسیر و زمان صعود به قله‌ی قاش مستان (بیژن۳) ارائه می دهیم. در پایان هم عکس هایی زیبا از مسیر، جانپناه، طبیعت و قله‌ی قاش (بیژن۳) به نمایش می گذاریم.

معرفی کامل قله‌ی قاش مستان (بیژن۳)

یکی دیگر از قلل موجود در طرح سیمرغ فدراسیون کوهنوردی ایران، قله‌ی زیبای قاش مستان (بیژن۳) است. این قله بلندترین قله‌ی استان کهگیلویه و بویراحمد با ارتفاع ۴۴۵۰ متر است.

ghash mastan

این قله در رشته کوه های دنا جای دارد. رشته کوه های دنا نیز به همراه رشته کوه های زردکوه و اشترانکوه، همگی بخشی از رشته کوه های زاگرس می باشند.

ghash-mastan

 

رشته کوه های دنا ۴۹ قله بالای ۴۰۰۰ متری دارد که بلندترین آن قاش مستان (بیژن۳) است. طول خط الراسی رشته کوه های دنا ۹۰ کیلومتر  است که بین ۳ استان کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان و فارس امتداد دارد.

قاش مستان یک نام عشایری لری است. دلیل این نامگذاری تجمع بزها و کل های نر وحشی و انجام حرکات خاص (مست گونه) برای جلب توجه بزهای ماده در مکان ها و دره هایی به نام (قاش) است. از این رو این قله و دره های آن قاش مستان نامگذاری شده است.

بهرین مسیر صعود به قله‌ی قاش مستان (بیژن۳)

قله‌ی قاش مستان نیز مانند بسیاری از قله های دیگر چند مسیر برای صعود دارد. اما مسیر شمالی آن که از روستای خفر در دهستان پادنا است، بهترین و رایج ترین مسیر صعود به این قله می باشد.

روستای سرسبز خفر که به جهنم سفید هم معروف است، در جنوب شهرستان سمیرم واقع شده است. این روستا در ارتفاع ۲۲۰۰ متری قرار دارد.

بهرین زمان صعود به قله‌ی قاش مستان (بیژن۳)

به دلیل سردسیر بودن منطقه‌ی دنا و زاگرس و بارش های فراوان در طول سال، کوهنوردان زمان کمی برای صعود ایمن به قله‌ی قاش مستان (بیژن۳) را دارند.

ghash mastan

از این رو بهترین زمان صعود به این قله در اواخر خرداد تا اوایل مرداد توصیه شده است. به علت وجود مسیر های خطرناک و یخچال های عظیم، در دیگر زمان های سال صعود به قاش مستان تقریبا غیرممکن است.

گزارش کامل و گام به گام صعود به قله‌ی قاش مستان (بیژن۳)

از جنوب استان اصفهان و شهرستان سمیرم خود را به دهستان پادنا و روستای خفر برسانید. جاده‌ی روستای خفر کوهستانی البته آسفالته می باشد. مردم روستای خفر بسیار مهمان نواز هستند. اقامتگاه خانه‌ی کوهنوردان آسمان با شماره تلفن (۰۳۲۲۳۶۷۲۱۴۸) پذیرای کوهنوردان است.

ghash mastan
روستای خفر

همچنین سفره خانه سنتی کیخسرو (۰۹۱۳۶۲۷۰۵۰۷و ۰۳۱۵۳۵۷۴۴۰۵ آقای عمادی) نیز اتاق هایی برای اقامت کوهنوردان تدارک دیده است. پارکینگ نیز برای خودروی شخصی وجود دارد. ارتفاع روستا ۲۲۰۰ متر از سطح دریا می باشد. 

ghash mastan
اقامتگاه خانه کوهنوردان برج آسمان

کل مسیر صعود به قله‌ی قاش مستان حدود ۱۱ کیلومتر است. بنابراین می توانید صعود یک روزه بسیار سنگین داشته باشید. اما معمولا همه‌ی کوهنوردان ۲ روزه صعود می کنند. لازم به ذکر است که می توانید از روستا قاطر اجاره کنید تا بارتان را تا جانپناه حمل کند. همچنین گفتنی است که آنتن موبایل هم در اکثر مسیر وجود دارد. 

ghash mastan
عبور از باغ های روستای خفر

فاصله‌ی روستا تا جانپناه قاش مستان ۶ کیلومتر و حدودا ۲ الی ۳ ساعت است. جانپناه نیز در ارتفاع ۳۰۰۰ متری قرار دارد. ۲ مسیر از روستا به جانپناه می رسد. یکی مسیر آبشار خفر و دیگری مسیر تنگه‌ی هالغریبون (کوه دژ) است. 

مسیر آبشار دورتر ولی باصفاتر و سرسبزتر می باشد. هر دو مسیر تقریبا هموار و در بعضی جاها شیب دار هستند. فضای جانپناه نیز خیلی بزرگ نیست اما اطراف آن جا برای برپایی چادر وجود دارد. چشمه ای هم در نزدیکی جانپناه قرار دارد.

ghash mastan

فاصله‌ی جانپناه تا قله تقریبا ۵ کیلومتر است و حدود ۶ الی ۷ ساعت زمان صعود از جانپناه تا قله است. بهتر است که صبح خیلی زود بیدار شوید به سمت قله حرکت نمایید. شیب حرکت تند می باشد و از جانپناه تا ابتدای یخچال قاش مستان کمتر از ۱ ساعت را است.

ghash mastan

به کوهنوردان توصیه می شود که برای این صعود حتما یخ شکن داشته باشند. چون بدون یخ شکن حرکت بر روی یخچال قاش مستان امکان پذیر نیست. پس از گذشتن از یخچال و در ارتفاع حدود ۴۰۰۰ متری شیب صعود بسیار تندتر می شود.

ghash mastan

همچنین با رسیدن به خط الراس وزش باد نیز شدت می گیرد. پس از پیمودن این مسیر و گذشتن از سختی های راه، اکنون به بزرگترین قله‌ی رشته کوه های زاگرس و استان کهگیلویه و بویراحمد یعنی قله‌ی قاش مستان (بیژن۳) رسیده اید.

عکس هایی از قله‌ی قاش مستان (بیژن۳)، دنا و زاگرس

ghash mastan
رشته کوه های دنا

 

ghash mastan
آبشار روستای خفر

 

ghash mastan
روستای خفر از نمایی دیگر

 

ghash mastan
کوه های دنای با عظمت

 

ghash mastan
برپایی چادر در مسیر قاش مستان(بیژن۳)

 

ghash mastan
در مسیر قله‌ی قاش مستان (بیژن۳)

جمع بندی

در این مقاله‌ به معرفی قله‌ی قاش مستان (بیژن۳) با ارتفاع ۴۴۵۰ متر که بلندترین قله‌ی زاگرس، استان کهگیلویه و بویر احمد و از سری مقالات آموزش کوهنوردی وبسایت کوهنوردی سلام کوه  است پرداختیم. قله‌ی قاش مستان (بیژن۳) را به صورت کامل معرفی کردیم. بهترین مسیر صعود به قله‌ی قاش مستان (بیژن۳) و بهترین زمان صعود به قله‌ی قاش مستان (بیژن۳) را بررسی نمودیم. همچنین یک گزارش کامل و گام به گام صعود به قله‌ی قاش مستان (بیژن۳) را ارائه دادیم. در آخر هم عکس هایی زیبا از قاش مستان (بیژن۳) را به نمایش گذاشتیم.

سوالات متداول

قله‌ی قاش مستان (بیژن۳) کجاست و چقدر ارتفاع دارد؟

قله‌ی قاش مستان (بیژن۳) در رشته کوه های دنا و استان کهگیلویه و بویراحد قرار دارد. این قله بلندترین قله‌ی رشته کوه های زاگرس است و ۴۴۵۰ متر ارتفاع دارد.

بهترین مسیر و زمان صعود به قله‌ی قاش مستان (بیژن۳) کدام است؟

بهترین مسیر صعود به قله‌ی قاش مستان (بیژن۳) مسیر شمالی و از روستای خفر است. همچنین به علت سرمای شدید منطقه‌ی دنا و بارش های بسیار زیاد، بهترین زمان صعود به این قله در اواخر خرداد تا اوایل مردادماه می باشد.

رشته کوه زاگرس چند قله‌ی بالای ۴۰۰۰ متری دارد؟

رشته کوه های زاگرس دارای ۴۹ قله‌ی بالای ۴۰۰۰ متر می باشند و بلندترین آنها قله‌ی قاش مستان (بیژن۳) با ارتفاع ۴۴۵۰ است.