علمکوه
قلهی علمکوه با ارتفاع ۴۸۵۰ متر دومین قلهی بلند از قله های ایران بعد از قله دماوند است. در این مطلب می گوییم که قلهی علمکوه کجاست.
به علاوه به معرفی کامل این قله و نمایش عکس های علم کوه می پردازیم. سپس مسیر دسترسی به قلهی علمکوه و همچنین بهترین زمان و بهترین مسیر کوهنوردی به این قله را نشان می دهیم. نقشه GPS و ترک مسیر صعود به علم کوه و نکات مهم، خطرات و درجهی سختی صعود به قلهی علمکوه را نیز در اختیار شما قرار می دهیم.
قلهی علمکوه کجاست؟
قلهی علمکوه در منطقهی تخت سلیمان، از جبههی شمالی در شهر کلاردشت قرار دارد. از جبههی جنوبی نیز مشرف به شهر طالقان در استان البرز می باشد.
معرفی کامل قلهی علمکوه
ارتفاع قلهی علمکوه ۴۸۵۰ متر و جزو قله های بالای ۴۰۰۰ متر ایران است. از نظر کوهنوردان این قله به دلیل وجود دیوارهی دامنه شمالی، سخت ترین قله از قله های ایران از نظر سختی و فنی بودن صعود می باشد.
قلهی علم کوه در بین کوهنوردان به آلپ ایران معروف است. همچنین دیواره شمالی علمکوه از نظر سختی دارای جایگاهی مانند قلهی کی ۲ است.
دیوارهی شمالی علمکوه
همانطور که گفته شد معروفیت و محبوبیت قلهی علمکوه به دلیل وجود دیوارهی شمالی آن است. دیوارهی شمالی علمکوه ارتفاعی بالغ بر ۶۵۰ متر دارد.
این دیواره یکی از سخت ترین دیواره های جهان برای سنگ نوردی حرفه ای و آموزش سنگ نوردی است. به همین دلیل علاوه بر کوهنوردان ایرانی، کوهنوردانی از آلمان، فرانسه، ایتالیا، لهستان و دیگر کشور ها در این دیواره سنگ نوردی کرده اند.در گذشته دیوارهی شمالی علمکوه به دست سنگ نوردان ایرانی و خارجی صعود و رول کوبی شده است.
این امر باعث سرعت و سهولت سنگ نوردی در این دیواره است. جنس سنگ های دیوارهی شمالی علمکوه از گرانیت متخلخل بسیار سخت است. همچنین رنگ حنایی روشن، باعث زیبایی دوچندان آن شده است.
یخچال های علمکوه
از دیگر جذابیت های طبیعی علمکوه وجود یخچال های عظیم در آن است. یخچال های متعددی در علمکوه وجود دارد که طول آن ها به کیلومترها و عمق آن ها به صدها متر می رسد.
این یخچال ها نقش مهمی در بهبود آب و هوای کشورمان دارند. همچنین از نظر زمین شناسی هم دارای اهمیت فراوانی هستند. در ادامه به معرفی یخچال های علمکوه می پردازیم.
- علم چال
- تخت سلیمان
- سرچال
- مرجیکش
- خرسان
- هفت خوان
- چالون
- شانه کوه
- اسپیلت
پوشش گیاهی علمکوه
در قلهی علم کوه به علت نوع گرانیتی زمین و آب و هوای بسیار سرد پوشش گیاهی انبوهی وجود ندارد. اما با این حال گیاهان دارویی خاصی در علمکوه زندگی می کنند که به شرح زیر است.
- انواع قارچ های خوراکی
- چوبک
- گون
- کلاه میرحسن
جانوران علمکوه
با توجه به شرایط جوی خاص و کمبود غذا در علمکوه بعضی حیوانات وحشی در این منطقه زندگی می کنند که به شرح زیر است.
- خرس
- پلنگ
- گرگ
- روباه
- بز
- کل
- پرنده های شکاری
- کبک
مسیر دسترسی به قلهی علمکوه
برای دسترسی به قلهی علمکوه باید به استان مازندران، شهر کلاردشت و سپس روستای رودبارک بروید.
شروع کوهنوردی به قلهی علمکوه از قرارگاه کوهنوردی رودبارک که با نام هتل رودبارک نیز شناخته می شود آغاز می شود.
مسیرهای صعود به قلهی علمکوه
کوهنوردان از ۴ مسیر کوهنوردی جبههی جنوبی، جبههی شمالی، مسیر گردهی آلمان ها و مسیر دیوارهی شمالی به قلهی علمکوه صعود می کنند. هر ۴ جبهه از قرارگاه کوهنوردی رودبارک آغاز می شود.
هر کدام از این مسیرهای کوهنوردی زیبایی ها و سختی های خاص خود را دارد. پر ترددترین و رایج ترین مسیر کوهنوردی علمکوه مسیر جنوبی آن و سخت ترین مسیر کوهنوردی علمکوه مسیر شمالی آن است.
بهترین و محبوب ترین مسیر صعود به قلهی علمکوه
مسیر جنوبی یا حصارچال بهترین و رایج ترین مسیر صعود به قلهی علمکوه است. هر ساله کوهنوردان زیادی از این مسیر به علمکوه صعود می نمایند.
برای دسترسی و شروع کوهنوردی به مسیر جنوبی می توانید با خودروی شخصی از روستای رودبارک به روستای ونداربن بروید. در قرارگاه کوهنوردی ونداربن نیسان ها و لندرورهایی هستند که شما را تا نقطهی شروع صعود از مسیر جنوبی به علم کوه به نام تنگ گلو می رسانند.
بهترین زمان صعود به قلهی علمکوه
قلهی علمکوه به دلیل شرایط جغرافیایی و همچنین شرایط جوی خشن و سرد زمان زیادی را برای کوهنوردی به شما نمی دهد.
در فصول بهار،پاییز و زمستان به علت بارش ها و طوفان های فراوان، کوهنوردی در این قله بسیار سخت و تقریبا غیر ممکن است. بهترین زمان صعود به قلهی علمکوه در تابستان و در نیمهی دوم تیر و نیمهی اول مرداد می باشد.
لوازم کوهنوردی مورد نیاز برای صعود به قلهی علمکوه
از آنجا که این مطلب برای کسانی نوشته شده که برای بار اول می خواهند به قلهی علمکوه صعود نمایند، لوازم کوهنوردی که سایت ایران پیک معرفی می کند برای یک صعود ۲ یا ۳ روزه است. لوازم کوهنوردی مورد نیاز برای صعود به قلهی علمکوه از مسیر جنوبی یا حصارچال به شرح زیر است.
- لباس های کوهنوردی + کاپشن کوهنوردی
- کلاه
- عینک
- دستکش
- وسایل پخت و پز سبک
- چادر موهنوردی
- کیسه خواب
- کوله پشتی کوچک و بزرگ
نقشه و ترک مسیر صعود به قلهی علم کوه از مسیر جنوبی حصارچال
گزارش قدم به قدم صعود به قلهی علمکوه از مسیر جنوبی یا حصارچال
- ابتدا به قرارگاه کوهنوردی رودبارک یا وانداربن می روید. (همانطور که گفته شد در این قرارگاه ها امکانات و جای خواب وجود دارد)
- سپس نیسان یا لندرور کرایه می کنید تا شما را به تنگ گلو برساند. از رودبارک تا تنگ گلو ۱ ساعت راه است. ارتفاع تنگ گلو ۳۲۰۰ متر است.
- کوهنوردی شما از تنگ گلو شروع می شود. پاکوب از تنگ گلو تا حصارچال کاملا مشخص است.
- در ابتدای کوهنوردی از تنگ گلو رودخانه در سمت راست شما است که به وسیلهی یک پل چوبی از روی آن عبور می کنید.
- پس از پیمایش ۳ کیلومتر که ۲ ساعت زمان می برد به دشت زیبای حصارچال با ارتفاع ۳۸۰۰ متر می رسید. کوهنوردان در دشت حصارچال برای استراحت و شب مانی چادر می زنند.
- در دشت حصار چال آب های جاری زیادی وجود دارد.
- ساعت ۵ صبح بهترین زمان برای شروع صعود به علمکوه است. وسایل شما در حصارچال امنیت دارد و می توانید با کولهی سبک به سمت علم کوه حرکت نمایید.
- از حصارچال تا قلهی علمکوه پاکوب مشخص وجود دارد و حدود ۵ کیلومتر مسافت آن است.
- در مسیر حصار چال به علمکوه دست به سنگی وجود ندارد و شما می توانید با زمان ۳ تا ۴ ساعت به قله صعود نمایید.
- کوهنوردان بسیاری قلهی علمکوه را ۱ روزه صعود می کنند. خیلی کار سختی نیست.
عکس هایی از قلهی علمکوه
جمع بندی
در این مقاله از سری مقالات آموزش کوهنوردی در سایت کوهنوردی سلام کوه، به معرفی کامل قلهی علم کوه که جزو قله های بالای ۴۰۰۰ متر ایران است پرداختیم. به علاوه مسیر های صعود به قلهی علمکوه پرداختیم. همچنین قدم به قدم صعود به قلهی علمکوه را به سمع و نظر شما رساندیم. علاوه بر این ها بهترین زمان صعود به قلهی علمکوه و بهترین مسیر صعود به قلهی علمکوه را معرفی نمودیم. شایان ذکر است که دیوارهی شمالی قلهی علمکوه از بهترین جاها و مکان های سنگ نوردی برای آموزش سنگ نوردی می باشد. امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید.
سوالات متداول
قلهی علمکوه کجاست؟ ارتفاع ان چقدر است؟
قلهی علمکوه در منطقه ی تخت سلیمان استان مازندران و شهر کلاردشت است و ارتفاع آن ۴۸۵۰ متر می باشد.
بهترین مسیر کوهنوردی به قلهی علم کوه کدام مسیر است؟
بهترین مسیر کوهنوردی قلهی علمکوه مسیر جنوبی یا حصارچال است که از شهر کلاردشت و روستای رودبارک شروع می شود.
یخچال های علمکوه کدام است؟
- علم چال
- تخت سلیمان
- سرچال
- مرجیکش
- خرسان
- هفت خوان
- چالون
- شانه کوه
- اسپیلت
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه